maandag, juli 10, 2006

zondag 9 juli 2006 - "The Big Apple"


5:30 am - Bed uit en klaarmaken voor de treinreis naar New York.
Inderdaad, van Boston naar New York met de "Amtrak", een rit van 4
uur, maar best de moeite waard.
Terug naar de plaatsen die we in december 2000 hebben gezocht.
Natuurlijk één aangrijpende plaats waar het WTC, nu "ground zero",
stond. Stilte en respect alom in die drukke stad. Eén groot gapend gat waar in 2010 een nieuw gebouw zou moeten staan, met de naam "Freedom Tower". De schetsen van de herdenkingsmonumenten zie er ook indrukwekkend uit, dus reden genoeg om terug te komen.
Koude rillingen kregen we toen we de overblijfselen zagen van het monument dat oorspronkelijk onder de torens stond. In 2000 hebben we daar op de grond gelegen om een foto te kunnen nemen van de beide torens.
Met nog een laatste zicht op het Vrijheidsbeeld en "Ellis Island" zijn we met de metro richting "Broadway" en "Time Square" vertrokken. Even vlug iets gaan eten en verder getrokken naar de meest bezochte gebouwen, zoals "Chrysler Building", "Empire State Building", "Grand Station", "Radio City Hall", "Rockefeller Center",...en wat shoppen.
Om hier een overzicht te kunnen krijgen in globaal beeld, zijn we naar "Top of the Rock" aan het "Rockefeller Center" getrokken. Het observation desk is één van de hoogste punten in Manhattan en geeft een pracht zicht over de stad. Op dat punt hebben we ook de Italiaanse vreugde gehoord van de wereldbeker, want ook hier stond een reuzescherm met gratis Hot-Dogs en Limonades.
Met dit zicht van de stad "New York" op ons netvlies zijn we terug richting station getrokken voor onze rit terug naar Boston. Het was een lange, maar fantastische dag.

2 opmerkingen:

agnes porinsky zei

Hey America lovers,
Heb je ook aan ons gedacht daar in New York, hoe je ons daar afgepeigerd hebt, ik ben nog moe als ik er aan denk maar het was het waard.Het begint stilletjes te korten maar ik denk dat je er een goede herinnering zal aan hebben, het was eens iets anders he.
tot later T.A.

Anoniem zei

Hey baasje en bazinnetje, met mij gaat alles prima. Ik word nogal in de watten gelegd zenne. Van mij mogen jullie gerust nog langer weg blijven, maar kom, eigenlijk zal ik jullie wel staan opwachten komende zaterdag en jullie met volle plezier terug thuis begroeten. In ieder geval , amuseer jullie nog daar, wees voorzichtig , bedankt voor het leuke kaartje en tot later. Vele likjes van mij en groetjes van mijn nieuwe voorlopige papa en mama Yves en Peggy. Saluut en 't amusement nog.